Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν οι φίλοι του Αιγάλεω που εξόρμησαν στο γήπεδο της Αργυρούπολη. Εκεί όπου είδαν το City να προηγείται επί της Θύελλας Αγίου Δημητρίου αλλά στο τέλος να ισοφαρίζεται και να μένει στο 1-1. Ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσε να χάσει αν η Θύελλα δεν είχε δύο δοκάρια…


Σε μαρτύριο της σταγόνας ή καλύτερα της αγωνιστικής εξελίσσεται η χρονιά για το Αιγάλεω στην ΕΠΣ Αθηνών.

Οι «κυανόλευκοι» για τρίτο συνεχόμενο αγώνα τους έμειναν στην ισοπαλία απέναντι σε μια θεωρητικά κατώτερη ομάδα που μόνο φόβητρο δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Ακριβώς όπως με την Διάνα Ηλιούπολης έτσι και κόντρα στην Θύελλα Αγίου Δημητρίου το Αιγάλεω έκανε τα… εύκολα δύσκολα παρουσιαζόμενο κατώτερο των περιστάσεων.

Σε ένα παιχνίδι όπου κατάφερε να προηγηθεί με τον Κώστα Κωνσταντόπουλο, να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα του, ωστόσο σταδιακά να χάνει τον έλεγχο, μετά το 60 να πανικοβάλλεται, να ισοφαρίζεται και στο τέλος να μένει και ικανοποιημένο που δεν έχασε από τύχη, αφού η Θύελλα είχε δύο δοκάρια.  

Με τεράστια προβλήματα στα τελειώματα των φάσεων, κάκιστη διαχείριση του αγώνα από τον Χρήστο Τάσση στο Β ημίχρονο (με λάθος αλλαγή του Ναυπλιώτη από τον Πλακάλη, αλλά και ενδεικτικό του ότι δεν πραγματοποίησε την 3η αλλαγή), χωρίς συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και με ποδοσφαιριστές με τρομερές μεταπτώσεις στην απόδοση και ψυχολογία τους, το Αιγάλεω δεν δικαιούταν τίποτα περισσότερο από την ισοπαλία.

Μια ισοπαλία που προκάλεσε την έντονη και απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση των φιλάθλων του που μετά το τέλος του αγώνα αποδοκίμασαν έντονα παίκτες και τεχνική ηγεσία για την τραγική εικόνα που παρουσίασαν στο γήπεδο.

Η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα είναι απογοητευτική και σε αυτό δεν μπορεί να σταθεί καμιά δικαιολογία για το ρόστερ ή την εμπειρία των παικτών. Και αυτό πολύ απλά γιατί οι Διάνα Ηλιούπολης, η Δόξα Βύρωνα και η Θύελλα Αγίου Δημητρίου που κατάφεραν να κόψουν βαθμούς δεν ήταν καλύτερες, ούτε είχαν πιο έμπειρους παίκτες.  

Απλά έπαιξαν όπως σαν ομάδα…. Με σωστή τακτική, καθαρό μυαλό, συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και ανάλυση και κυρίως με μαχητικότητα και ψυχή μέχρι τέλους. Ακόμη και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Εν’ αντιθέσει με τους «κυανόλευκους» που δεν μπορούν να κρατήσουν το σκορ και να διαχειριστούν αναλόγως τα παιχνίδια προκειμένου να φθάσουν στη νίκη.  

Στα του αγώνα το Αιγάλεω στο 13 με κοντινή προβολή του Κώστα Κωνσταντόπουλου έπειτα από σουτ του Τζανετάκου έκανε το 0-1, ενώ στην συνέχεια είχε τις ευκαιρίες με τους Κοντιζά, Τσαρκάνι και Τζανετάκο να κάνει το 0-2 και να κλειδώσει το τρίποντο.

Ωστόσο αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα η Θύελλα Αγίου Δημητρίου να αντιδράσει και στο 56 το σουτ του Ραζακιά σταμάτησε στο δοκάρι του Τσαϊλάκη. Αυτό δεν  αφύπνισε τους «κυανόλευκους» και έτσι στο 59 ο Κοντοπάνος ίσως και από ελεγχόμενη θέση κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1.

Μάλιστα στο 78ο λεπτό η Θύέλλα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη ωστόσο ο Κοντοπάνος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσαϊλάκη με αποτέλεσμα να μείνει το 1-1 μέχρι τέλους.

Καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου, ωστόσο δεν κράτησε καθυστερήσεις σε ένα παιχνίδι όπου είχε δύο τουλάχιστον διακοπές για τραυματισμούς στο Β ημίχρονο, 3 αλλαγές.

ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ : Μητρογιάννης, Μαραγκουδάκης, Πάλιας, Παπαδόπουλος, Αντωνόπουλος, Κοτίτσας, Γουργιώτης (33 Γκίκα), Τσουκάλης, Ραζακίας, Κοντοπάνος (84 Ρέτσος), Βελλής.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Χ. Τάσσης) : Τσαϊλάκης, Ναυπλιώτης (64 Πλακάλη), Τζαφεράκος, Τζωρτζάτος, Κούνου, Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης, Τσαρκάνι, Κωνσταντόπουλος Κ, Ταμπάκης (55 Κώτση), Τζανετάκος, Κοντιζάς.