Ημέρες και έργα Κούγια

Ήρθε, είδε και…. απήλθε. Ο Αλέξης Κούγιας αποτέλεσε παρελθόν από το Αιγάλεω πριν καν γίνει παρόν και το μόνο που κατάφερε να πετύχει στο City ήταν να διχάσει τον κόσμο, να διώξει τον φυσικό του ηγέτη Κώστα Παπουτσή και να αφήσει στον «αέρα» τον σχεδιασμό και την δημιουργία μιας ομάδα που στόχο θα είχε την επιστροφή της στην Γ Εθνική…


Η παρουσία του Αλέξη Κούγια στα διοικητικά του Αιγάλεω μας τελείωσε έτσι ακριβός όπως ξεκίνησε… Ξαφνικά. Όλα έγιναν ξαφνικά και γρήγορα.

Γρήγορα εμφανίστηκε και «μάγεψε» κόσμο, γρήγορα και παράτυπα μπήκε στο ψηφοδέλτιο των εκλογών και αναδείχθηκε πρόεδρος του Συλλόγου όταν η Λέσχη Φίλων Αιγάλεω κατήγγειλε την διαδικασία ως παράνομη και «στημένη».  

Ως καλός νομικός, είπε πολλά. Έπεισε αρκετούς να τον ακολουθήσουν και στο τέλος έκανε λίγα… Ή για την ακρίβεια τίποτα. Γιατί για μια ακόμη φορά αρκετά οικονομικά βάρη τα ανέλαβαν τα ίδια γνωστά άτομα που παραμένουν στην ομάδα και τρέχουν μέχρι και σήμερα να βρούνε λύση για το μέλλον του Αιγάλεω.

Η προεδρία Κούγια ολοκληρώθηκε με μια επιστολή παραίτησης επικαλούμενη φόρτο εργασίας και έλλειψη χρόνου. Εγώ θα έλεγα έλλειψη ενδιαφέροντος από την στιγμή που έφαγε «πόρτα» η πρόθεση του να υλοποιήσει το σχέδιο για συγχώνευση με την Παναχαϊκή…

Το μόνο που κατάφερε ο κ. Κούγιας στις λιγοστές ημέρες της παρουσίας στου στο Αιγάλεω ήταν δύο βασικά καταστροφικά πράγματα.

Πρώτον να διχάσει τον κόσμο για αρκετό καιρό για το αν θέλει την συγχώνευση και την χρήση του ΑΦΜ του Πατραϊκού στην Β Εθνική με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον σχεδιασμό της ομάδας.

Δεύτερο να διώξει από την ομάδα τον Κώστα Παπουτσή. Τον παίκτη που κατά γενική ομολογία ήταν η σημαία του Αιγάλεω και πρόσφερε στην ομάδα όσοι λίγοι ποδοσφαιριστές στην ιστορία του. Τον παίκτη που έζησε με το City την Ευρωπαϊκή συμμετοχή στους Ομίλους του Europa League αλλά και τον πικρό υποβιβασμό στην Α Αθηνών.

Ένας περαστικός πρόεδρος λίγων ημερών, έχοντας την οικονομική επιφάνεια κατάφερε να αφήσει μετέωρο το Αιγάλεω που τρέχει την τελευταία στιγμή να πληρώσει πρόστιμα τις περσινής περιόδου για να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Α τοπικό.

Για τόσο μεγάλο επενδυτή και πρόεδρο μιλάμε που έλεγε, έταζε, υποσχόταν, αλλά το χέρι στην…. τσέπη δεν το έβαλε. Και ας είχε…

Τα λόγια τα μεγάλα τα ωραία

Στην πρώτη συγκέντρωση του Αιγάλεω ο Αλέξης Κούγιας είπε τόσα που δεν πρόλαβαν να πούνε άλλοι πρόεδροι του Αιγάλεω που είχαν την ομάδα για χρόνια.

Για πολεμικό έργο ακούσαμε, για ομάδα της καρδιάς του και της γειτονιάς του ακούσαμε, για το ότι όλοι θα είναι μια οικογένεια ακούσαμε.

Μέχρι που μάθαμε και για το ότι ο Λάμπρος Χανιώτης ήταν ο διακαείς του πόθος… Ναι αυτόν τον παίκτη που μετά από 20-25 ημέρες και λίγο πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών, τον ειδοποίησε πως είναι ακριβός και δεν μπορεί να τον πληρώσει…


Το μόνο που πέτυχε ο Κούγιας στο Αιγάλεω ήταν να προσθέσει μια ακόμη ομάδα στην μακροσκελή λίστα των ομάδων που έχει διατελέσει πρόεδρος… Περιμένουμε με αγωνία να δούμε ποια θα είναι η επόμενη αγαπημένη του ομάδα που θα αναλάβει να την σώσει. 

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ