Ξεκίνησε για την… επιστροφή

Με χαμόγελα, πίστη αλλά και αισιοδοξία ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες, το Αιγάλεω ξεκίνησε στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» την έναρξη της προετοιμασίας του… Μια προετοιμασία που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του Αιγάλεω, Αλέξη Κούγια καθώς και αρκετών πιστών φίλων των «κυανολεύκων».


Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του City στις επαγγελματικές κατηγορίες άρχισε από την Δευτέρα.

Παρουσία του προέδρου του Αλέξη Κούγια, του Γενικού Αρχηγού Τάκη Μανδραφλή, αλλά και των φίλων του, το Αιγάλεω πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή προπόνηση.

Παλιοί (Τζανετάκος, Κουτσοδήμος, Στριμμένος), νέοι (Νικολάου, Φούντας, Αλευράς, Χιώτογλου, Καβάσης), παλιοί γνώριμοι (Χανιώτης, Κουκούλας, Παναγιώτης και Κώστας Κωνσταντόπουλος) αλλά και οι μικροί που προωθήθηκαν από τις Ακαδημίες (Νυκταράκης, Γριμμάνης, Ευθυμιόπουλος, Ασημακούλας), έπιασαν δουλειά και υπό τις οδηγίες του Χρήστου Τάσση ξεκίνησαν την χρονιά με στόχο την άνοδο και επιστροφή της ομάδας στην Γ Εθνική…

Ντοπάρισμα από Κούγια

Λίγο μετά το ζέσταμα και πριν το οικογενειακό δίτερμα ο πρόεδρος του Αιγάλεω Αλέξης Κούγιας μιλώντας στους παίκτες υπογράμμισε «Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε τι πρέπει να γίνεται φέτος. Καταλαβαίνεται πως για εμάς δεν υπάρχει άλλη λέξη εκτός από το πόλεμος. Σας το λέω ευθέως. 
Κάποιοι νομίζουν πως επειδή το Αιγάλεω έφθασε στον πάτο, έπαψε να είναι Αιγάλεω. Όμως μόνο και μόνο αυτό που βλέπετε εδώ  και που στον ίδιο χώρο πριν μερικά χρόνια η ομάδα έβγαινε Ευρώπη καταλαβαίνεται τι σας επιβάλει να κάνετε. Διαλέξαμε να κρατήσουμε ότι καλύτερο υπήρχε από πέρσι  και ήταν δική μας επιλογή να κρατήσουμε εσάς. 

Μπορούσαμε να τους κρατήσουμε όλους. Κρατήσαμε ότι καλύτερο υπάρχει. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα επίσης με ότι καλύτερο υπάρχει. Προτιμήσαμε να πάρουμε νέα παιδιά παρά να πάρουμε τελειωμένους παίκτες. Διαλέξαμε  να μείνουν αυτοί που είναι «αρρωστάκια» με το Αιγάλεω.  

Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο προπονητικό τιμ και να ξέρετε πως τις επόμενες ημέρες θα περάσετε από εργομετρικά. Θα γίνει εντελώς επαγγελματική δουλειά και πρέπει να προσέξετε την ζωής πάρα πολύ» και συμπλήρωσε «Σε κάθε παιχνίδι που θα παίζουμε από εδώ και πέρα είτε φιλικό είναι, είτε επίσημο εγώ θα είμαι παρόν. Σε κάθε παιχνίδι που θα παίξουμε από εδώ και πέρα το έργο είναι πολεμικό. Όποιος δεν μπορεί πρέπει να το πει από τώρα. Δεν έχουμε δικαίωμα ούτε την ισοπαλία στα φιλικά. Θα πρέπει να δείξουμε πως έχετε κάτι δυνατό. Δεν υπάρχει για εμάς άλλη λέξη εκτός από τη νίκη. 

Για εμένα αυτή είναι η ομάδα μου. Είμαι υποχρεωμένος να έχω τις μετοχές κάποιας άλλης ομάδας, αλλά η ομάδα μου είναι αυτή. Είναι η ομάδα της γειτονιάς μου και που αγαπάω από μικρός και θα πρέπει να ξέρετε πως από εδώ και πέρα θα γίνει κόλαση. Όποιος δεν αντέξει πήρε δρόμο. Έχετε ένα εξαιρετικό προπονητικό τιμ και υπάρχει ένας τεχνικός διευθυντής που τον μεγάλωσα ποδοσφαιρικά όταν ήμουνα γενικός Αρχηγός. 

Καλή χρονιά και θέλω να με βγάλετε ασπροπρόσωπο και εμένα και τον κόσμο που περιμένει να ξαναδεί την ομάδα ψιλά. Είναι τραγικό να παίζουμε σε αυτή την κατηγορία, αλλά ήμαστε Αιγάλεω.  Θα μας αντιμετωπίζουν σαν Αιγάλεω. Αλλά και εμείς θα τους παίζουμε σαν Αιγάλεω. Φυσικός αρχηγός της ομάδας είναι ο Πάντος Τζανετάκος. Εδώ πρέπει να ήμαστε όλοι μια οικογένεια».  

Τάσσης : Το Αιγάλεω είναι καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί

Από την πλευρά του ο Χρήστος Τάσσης αναφερόμενος στην έναρξη της προετοιμασίας υπογράμμισε «Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Με σκληρή δουλειά και πειθαρχία πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε τον στόχο μας. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Το Αιγάλεω σε όποια κατηγορία και αν παίζει είναι καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί. Πόσο μάλλον στην Α κατηγορία. Θα γίνουν 3 με 4 προσθήκες. 

Θέλω να σταθώ στην διοίκηση και τον πρόεδρο που βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλους τους μεταγραφικούς στόχους. Ψάχνουμε έναν τερματοφύλακα, έναν αριστερό μπακ, έναν επιθετικό και έναν χαφ. Με ορισμένους ποδοσφαιριστές έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις. 

Το παρελθόν λένε ότι είναι δυστυχία. Εμείς ξεκινάμε φέτος και γυρίζουμε σελίδα. Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Από εδώ και στο εξής η ομάδα θα βρει τον δρόμο της και θα γυρίσει εκεί που αρμόζει και επιβάλει η ιστορία της».

Μπάρμπεκιου στην Θύρα 3

Στην επίσημη πρώτη του Αιγάλεω το παρόν έδωσε αρκετός κόσμος της ομάδας με την Λέσχη Φίλων Αιγάλεω να κλέβει την παράσταση στην Θύρα 3 πραγματοποιώντας μπάρμπεκιου. 

Οι φίλοι του City παρά τον ήλιο και την ζέστη έστησαν το δικό τους γλέντι ψήνοντας σουβλάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια και με την συνοδεία άφθονης μπύρας έστειλαν το δικό τους μήνυμα πως θα είναι δίπλα στην ομάδα… 

Μάλιστα από το «τσιμπούσι» των φιλάθλων στην Θύρα 3 συμμετείχε και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέβηκε στην εξέδρα, δέχθηκε το κέρασμα των φιλάθλων και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί τους για αρκετή ώρα.